Unieke retreats voor bedrijven die willen investeren in welzijn en groei

Holistische benadering

Fasciatherapie richt zich op het begrijpen en behandelen van het lichaam als een geheel. Het erkent de onderlinge verbindingen tussen verschillende lichaamsstructuren en systemen, inclusief het fasciale netwerk, spieren, organen en zenuwstelsel. Deze holistische benadering leidt tot een algehele verbetering van het welzijn.

Aanpak op maat

Fasciatherapie houdt rekening met de unieke behoeften en kenmerken van elke individuele patiënt. Therapeuten passen de behandelingen aan op basis van de specifieke klachten, conditie en reacties van de patiënt, waardoor een persoonlijke benadering ontstaat.

Diepgaande lichaamsbewustwording

Een belangrijk aspect van fasciatherapie is het bevorderen van lichaamsbewustzijn bij de patiënt. Door middel van manuele technieken en gerichte aandacht wordt de patiënt zich meer bewust van zijn of haar lichaam, spanningen, sensaties en bewegingspatronen. Dit kan leiden tot een beter begrip van de eigen fysieke en emotionele gezondheid.

Verbeterde lichaamshouding

Fasciatherapie helpt bij het corrigeren van lichaamshouding en het bevorderen van een gezonde bewegingspatroon. Door het fasciale systeem losser en flexibeler te maken, kunnen beperkingen en spanningen worden verminderd.

Stressvermindering

Het fasciale systeem heeft connecties met het zenuwstelsel en is gevoelig voor stress en spanning. De therapeutische aanraking en technieken stimuleren het parasympathische zenuwstelsel. Dit leidt tot een diepe ontspanning en stressverlichting.

Ondersteuning bij pijnklachten en blessures

Fasciatherapie is effectief bij het verminderen van pijn en het bevorderen van herstel bij verschillende soorten pijnklachten en blessures. Door het verbeteren van de circulatie, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde weefselrespons, draagt fasciatherapie bij aan het herstelproces en het verminderen van chronische pijn.

Focus op ontspanning en zelfontdekking

Focus op groepsdynamiek en flow

Visie en leiderschap vanuit het team

Geef je team de vitaliteitsboost en versterking de die het verdient zodat je bedrijf, je team en haar mensen tot hun volle potentieel kunnen komen.

Perceptieve coaching

“Annelies trof mij aan op het randje van terugvallen in een burn-out. Ik voelde mij leeg, bezorgd en teneergeslagen. Waar het mij gewoonlijk lukt om stappen te zetten, kon ik niet meer over een innerlijke drempel heen om de stappen te zetten die nodig zijn voor het starten van mijn eigen praktijk. Ik kon zelfs geen to-do lijst maken en had het gevoel dat het starten van mijn eigen praktijk te veel van me vroeg en dat het misschien het verkeerde moment was. Annelies hielp mij op wonderlijke wijze om in één keer de verschuiving te kunnen maken naar weer in mijn kracht te staan en belangrijke stappen te zetten richting mijn eigen praktijk. Nog steeds ben ik eigenlijk sprakeloos van de verschuiving die ik binnen een dag kon maken."
Lea

Individuele begeleiding

“De betrokkenheid van de fasciatherapeut is uniek. Ze voelt aan waar mijn spanningen zitten én ze voelt me als persoon. Ik voel me echt gerespecteerd.”
Marie

Groepsessie

"Sensorieel bewegen is een zeer doeltreffende methode om je eigen lichaam opnieuw te ontdekken en beter te leren kennen!"
Jan