Voor wie is fasciatherapie?

Individuele benadering van fasciatherapie

Samen met het autonoom zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloedt het bindweefsel veel processen in het lichaam. Het heeft effect op de spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, humeur, de wijze van emotioneel reageren, het denken en bijgevolg ook het gedrag.

Hierdoor fungeert de fascia als sleutelpositie bij het ontstaan en genezen van allerhande klachten en aandoeningen van zowel fysieke, mentale als emotionele aard. Fasciatherapie wordt daarom ingezet bij zowel lokale lichamelijke klachten en bewegingsaandoeningen als aspecifieke klachten.

LICHAMELIJKE KLACHTEN

Werkgerelateerde klachten

Door het toepassen van specifieke manuele technieken en het bevorderen van lichaamsbewustzijn, kan fasciatherapie helpen bij het verminderen van spanning en stress in de spieren en fasciale weefsels rondom de rug, nek en hoofd.

Pre- en postnatale begeleiding

Zachte, doelgerichte manuele technieken en individuele begeleiding kan fasciatherapie een waardevolle aanvulling zijn op het pre- en postnatale zorgplan, met als doel het bevorderen van het welzijn van de moeder, het ondersteunen van een gezond herstel en het creëren van een positieve ervaring tijdens deze belangrijke fasen van het moederschap.

Darmklachten

Ondersteunende benadering bieden bij darmklachten zoals incontinentie en het spastisch colon. Gerichte manuele technieken bevorderen het lichaamsbewustzijn. Het verminderen van spanning en het verbeteren van de functionaliteit.

Sportblessures

Verminderen van fasciale spanning, het bevorderen van herstel en het verbeteren van de bewegingsvrijheid. Sporters kunnen sneller terugkeren naar hun sportieve activiteiten met verminderd risico op terugkerende blessures.

ASPECIFIEKE KLACHTEN

Fysieke klachten

Zoals hyperventilatie, fibromyalgie en CVS. Fasciatherapie helpt bij het verminderen van spanning, het verbeteren van de lichaamshouding en het bevorderen van ontspanning, wat kan leiden tot verlichting van pijn, verbetering van energieniveaus en een betere kwaliteit van leven.

Mentale klachten

Zoals depressie & angst. Fasciatherapie vermindert de lichamelijke spanning, het bevordert ontspanning en het creëert een gevoel van welzijn, waardoor de stemming kan verbeteren en angstgevoelens kunnen verminderen.

Neurologische klachten

Zoals aandachtsstoornissen. Fasciatherapie bevordert lichaamsbewustzijn, het verminderen van spanning en het verbeteren van de proprioceptie, wat de aandacht en concentratie kan verbeteren.


Stressgerelateerde klachten

Zoals burn-out. Fasciatherapie vermindert fysieke en mentale spanning, bevordert het herstel en ondersteunt het stressregulatiesysteem, wat bijdraagt aan het herstelproces en vergroot de veerkracht tegenover stress.

Tevreden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris tempus nisl vitae magna pulvinar laoreet.

Sven Lenaers

MEER INFO